Nutriční hodnoty (Švestkovo-borůvková buchtička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 537 kJ / 2 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 16,41 g |
| – nasycené | 5,39 g |
| – nenasycené | 7,14 g |
| –– mononenasycené | 4,33 g |
| –– polynenasycené | 2,80 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 329 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 637,55 g |
| – cukry | 272,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g švestek | Švestky čerstvé | 200 g |
| 150 g 150 g borůvek | Borůvky čerstvé | 150 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/8 1/8 másla | Máslo kravské | 0.125 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |