Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostrý vepřový guláš

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

16. 3. 2011 23:49

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie3 209 kJ / 767 kcal
Bílkoviny105,10 g
Tuky21,78 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlapi alespoň v naší rodině mají rádi hodně ostrý guláš takže na koření nešetřím.Někdo má radši jen sos my radši omáčku takže záleží na každém kolik dá vody - dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

20. 3. 2011 07:24

Guláš je jedlo maďarského pôvodu a znamená hustú výdatnú polievku, ktorej základ tvorí hovädzie mäso. Okrem toho obsahuje zemiaky, paradajky, štipľavú papriku, čierne korenie, samozrejme cibuľu a prípadné iné ingrediencie. Teda guláš nie je úplne to, čo sa ním myslí u nás.
U nás sa doteraz guláš takto varí, v zime v hrnci a v lete je to hlavne kotlíkový guláš, teda guláš varenený nad ohňom v kotlíku, tomu sa nič nevyrovná:-D;-):-D
http://www.toprecepty.cz/recept/12959-kotlikovy-gu...

Bibinka

17. 3. 2011 11:18

Alenko Fenclová, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a tudíž dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-) Ještě bych tě upozornila, že na tyto stránky hrozí děsně silná závislost:-D, tak vítej:yes:

Eliza

17. 3. 2011 10:51

Taky bych nedávala česnek zároveň s cibulí, protože za dobu než ta se orestuje, česnek musí být hořký a téměř na uhel...
Alenko, je tady dost bezvadných receptů na guláš, tak některý vyzkoušej...:-):-K, uvidíš rozdíl.

jirholu

17. 3. 2011 10:22

Přidávám se k předchozím příspěvkům. Maso na guláš se musí dusit, ne vařit :-!

suslajda

17. 3. 2011 06:36

Guláš raději dusím a vodu přilévám postupně.Dávám za pravdu Elize,přijde mi,že se guláš vaří jak polévka.:-O

Eliza

17. 3. 2011 00:14

Takže se to orestované vepřové potom vaří ve vodě? :-/
To se mně osobně moc nelíbí.

Raději přilévám vodu po troškách, protože moje babička - a to byla nějaká kuchařka - vždycky říkala "guláš se má v kastrole přichytávat (ne připalovat) ke dnu a pak se teprve musí lehce podlít... a to samé dokola, dokud není hotový". Měl by se pořád hlídat. A zahustit se nemusí, zahustí se sám, správnou technologií přípravy. Ještě jednu věc mě babi naučila - guláš není maso s omáčkou, ale s hustou masovo-cibulovo-paprikovou šťávou.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ostry gulas vepřový gu kolik vody do guláše kolik masa na guláš cili gulas veprovy gulas kolik cibule do guláše maďarský guláš vepřový co obsahuje gulášové koření jak zahustit guláš vepřový guláš v kotlíku kolik cibule na guláš veprovi gu hodne ostry gulas veprovy kotlikovy gulas kuchar vi kotlikovy gulas kolik vody na gulas moc ostry gulas priprava veproveho gulase moc ostrý guláš cibule

Suroviny: plec vepřová, cibule, česnek, bobkový list, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, chilli, koření gulášové, masox, voda, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Ostrý vepřový guláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMl6