Nutriční hodnoty (Těstovinový salát s tuňákem a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 687 kJ / 1 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 45,32 g |
| – nasycené | 25,43 g |
| – nenasycené | 16,27 g |
| –– mononenasycené | 14,11 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 237 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 190,28 g |
| – cukry | 10,27 g |
| ––– laktóza | 4,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin (nejlépe vřetena, mušličky, mašličky) | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 konzerva 1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě (185 g) | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 100 g 100 g Lučiny | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| 1 svazek 1 svazek bylinek (petrželka, oregáno, estragon) | Petržel nať čerstvá | |
| 4-5 lžic 4-5 lžic bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 67.5 ml |
| 10 10 oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| listy listy hlávkového salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
| olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| plátky plátky citrónu | Citrón čerstvý |