Lilek plněný kořeněnou masovou směsí

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Mleté maso 26 názorů

Suroviny

2 středně velké lilky
500 g míchaného mletého masa
1 konzerva krájených rajčat (400 g)
6 stroužků česneku
1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
1 lžička podrceného sušeného tymiánu
1 lžička podrceného sušeného oregána
1 lžička mletého nového koření
olivový olej
černý pepř
sůl
100 g balkánského sýra
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi 1 cm silný okraj. Osolíme a necháme vyplakat.

  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, osolíme a opékáme.

  3. Dužninu z lilků nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.

  4. Přisypeme koření, které jsme roztloukli v hmoždíři, krájená rajčata, prolisovaný česnek a opepříme. Restujeme asi půl hodiny.

  5. Poté osušíme lilky, vnitřek a hrany potřeme olivovým olejem a naplníme je masovou směsí.

  6. Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a pečeme 45 minut. Poté posypeme hrubě nastrouhaným balkánským sýrem a necháme rozpustit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek plněný kořeněnou masovou směsí

  • ALENA BLAHOUTOVÁ st. ALENA BLAHOUTOVÁ st.(neregistrovaný)

    Děkuji za recept skvělé,ještě jsem si to expedimentálně vylepšila,pekla jsem v hlubokém pekáčku a pod plněné lilky jsem udělala směs z 3 velkých rajčat,třech paprik a středně velkou žlutou cuketu vše na drobné kostišky ochutila 4 stroužky drceného česneku ,sůl,pepř saturejku oleje trochu a 4dc vody zamíchala a přidala rozdrobenou půlku zeleninového masoxu.
    Dle své trouby pekla hodinku.
    Úžasná dobrota,doplněno rustikální bagetkou.:yes:

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

  • Jamka Jamka

    Teď jsem dodělala a já si opravdu pochutnávám :) uvidím zda uspěji u přítele ale je to pecka takže bodík je tam :)

    Odpovědět

  • fazolka2009 fazolka2009

    Delam take, nekdy s kurecim masem nekdy veprovym jen nakrajenym na drobne kosticky. Je to moc dobre. Davam bodika.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kristina: To jsem moc ráda, děkuji za komentář a vyzkoušení receptu :-K:-K:-)

    Odpovědět

  • Kristina Kristina(neregistrovaná)

    Dobrý večer nic tak dobrého jsem už dlouho nejedla. Trošku jsem si to přizpůsobila, ale pochutnala si celá rodina. Pod maso jsem usmažila do hněda cibulku aby maso dostalo chuť, místo mletého jsem dala sojové - mlété, 150g a rajčata, 2 PL sladkého kečupu,provensálské koření. Bylo moc dobré. Děkujeme za recept.:yes::-*

    Odpovědět

  • Lilkovo Lilkovo(neregistrovaný)

    díky výborny recept na lilek :) http://lilek.net/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bazi: nemáš pravdu, autorka psala dle své trouby a je naprosto nutné dodržovat vlastnosti své trouby!!!!!!!!
    Myslels to určitě dobře, jen sis neuvědomil, že fakt každá trouba peče jinak a to i téže značky!!!!!!!!

    Odpovědět

  • Bazi Bazi(neregistrovaný)

    Zkusil jsem třikrát. Zjistil jsem, že doby přípravy (pražení masa i pečení) jsou zbytečně dlouhé, mně stačilo 20 minut na pánvi a pak půlhodinka v troubě. Taky jsem to zkusil s eidamem namísto balkánu a musím říct, že jemnější sýr tomu dodal i celkově jemnější chuť - ten balkán je možná zbytečně výrazný. Jinak je to ale velmi chutné, dá se i bez přílohy (není z toho šťáva, takže rýže se moc nehodí, možná ta česneková nebo bylinková zapečená bagetka by byla dobrá). A kombinoval jsem to i s plněnými žampiony, které jsou taky výtečné. :yes:

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    tajja: dělám k němu rýži a je to mooc chutné :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Čerstvá křupavá bagetka, teplá i studená, samotná, nebo s olivovým olejem s česnekovou či bylinkovou chutí.

    Odpovědět

  • tajja tajja

    co se hodi k lilku jako přiloha? nikdy sme ho nedělala :-( pečivo?brambory? nebo spiš nějaky těstoviny??

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju všem...:-K
    Václave, ať tak či tak, přeji dobrou chuť a ať se dílo zdaří...;-):-)

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Nemám slov,úplně se mi sbíhají sliny a ty krásné fotky :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jano . Lilek mám a 3 dny už ho přendavám z místa na místo, nic mi není najisto. Ale dneska rozhodnuto je , UDĚLÁM ho podle tebe, v duši bude pokoje. Vypadá to velmi dobře, podle tuho jak tě znám strach z toho já nemám. Václav. +bodík 12. Nafotím a ohodnotím pak.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plněný lilek plněné lilky lilek lilek plněný mletým masem recepty lilek plněný plněný lilek mletým masem lilek plněný plneny lilek recepty plněný lilek recept lilek mleté maso lilek s mletým masem recept plněné lilky lilek plněný masem recept na plneny lilek zapečený lilek s mletým masem plněný lilek s mletým masem a rajčaty plněný baklažán recepty z lilku recept plněný lilek plněný lilek s mletým masem

Zapomněl/a jsem heslo