Nutriční hodnoty (Vepřový perkelt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 595 kJ / 1 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,09 g |
| Tuky | 56,93 g |
| – nasycené | 20,06 g |
| – nenasycené | 29,89 g |
| –– mononenasycené | 22,92 g |
| –– polynenasycené | 6,97 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 20,82 g |
| Cholesterol | 375 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 8,73 g |
| Sacharidy | 83,22 g |
| – cukry | 44,28 g |
| ––– laktóza | 5,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového plecka | Vepřová plec | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tuku | Margarín | 30 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 140 g 140 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 140 g 140 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 140 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| vývar (nebo 1 kostka bujónu) | Vývar masový | |
| 3 lžíce 3 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| chilli (nebo pálivá paprika) | Chilli paprička sušená | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| voda | Voda |