Nutriční hodnoty (Panenští Ondrášci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,98 g |
| Tuky | 9,05 g |
| – nasycené | 2,29 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 2,97 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 14,45 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 95,72 g |
| – cukry | 7,42 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 středních oloupaných brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka (zhruba) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vepřová panenka | Vepřová panenka | |
| sůl | Sůl mořská |