Nutriční hodnoty (Polévka s fazolkovými lusky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 608 kJ / 384 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,74 g |
| Tuky | 11,11 g |
| – nasycené | 5,89 g |
| – nenasycené | 4,89 g |
| –– mononenasycené | 3,51 g |
| –– polynenasycené | 1,37 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 26,87 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,03 g |
| – cukry | 24,73 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g fazolových lusků | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| bujon (dávám Natur bujon) | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| nasekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |