Nutriční hodnoty (Půlroční koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 50
| Energie | 14 479 kJ / 3 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,50 g |
| Tuky | 177,10 g |
| – nasycené | 44,39 g |
| – nenasycené | 123,66 g |
| –– mononenasycené | 82,14 g |
| –– polynenasycené | 41,52 g |
| ––– omega 3 | 3,07 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 373,15 g |
| – cukry | 30,95 g |
| ––– laktóza | 5,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g tuku (Hera) | Margarín | 250 g |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 7 lžic 7 lžic mléka (podle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
| povidla (nebo ořechová, tvarohová, maková náplň) | Povidla | |
| moučkový cukr na obalení | Cukr bílý |