Nutriční hodnoty (Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,54 g |
Tuky | 92,57 g |
– nasycené | 49,65 g |
– nenasycené | 40,57 g |
–– mononenasycené | 34,96 g |
–– polynenasycené | 5,61 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 1,05 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 18,98 g |
– cukry | 17,42 g |
––– laktóza | 14,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 podlouhlé filety ze štikozubce | Hejk filet | |
5-10 dkg 5-10 dkg slaniny | Špek | 75 g |
hrst lístků lístků čerstvé bazalky nasekat nadrobno | Bazalka čerstvá | |
1 1 větší rajče (bez slupky nakrájené na kostičky) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
3 3 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
1 1 polévková zarovnaná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
250 ml 250 ml 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 5 g |
na dochucení trošku trošku soli | Sůl mořská | |
citronová šťáva (nemusí být) | Šťáva z citrónu |