Nutriční hodnoty (Jahodové řezy se smetanou a želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 283 kJ / 3 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,25 g |
| Tuky | 144,80 g |
| – nasycené | 78,10 g |
| – nenasycené | 50,30 g |
| –– mononenasycené | 42,30 g |
| –– polynenasycené | 8,00 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 389,00 g |
| – cukry | 278,70 g |
| ––– laktóza | 21,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 0,5 sáčku 0,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic horké vody | Voda | 90 ml |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| jahody (dle potřeby) | Jahody čerstvé | |
| 2 sáčky 2 sáčky dortového želé (20 g) | Želatina cukrářská | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |