

Tatarák z pečeného celeru
Suroviny zhruba na 10 topinek
- 1 bulva středně velkého celeru
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worchestru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce Majolky®
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička sladké papriky
- feferon podle chuti (nemusí být)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu.
Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i vychladnout.Upečený celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.
Přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme uležet na chvíli do lednice.
Podáváme na topinkách, dobře potřených česnekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatarák z pečeného celeru
-
casino: pomazánka z celeru vařeného ve vývaru bude podle mne o chlup lepší, protože celer natáhl chutě z vývaru...proto já vařenou zeleninou z vývaru vylepšuji krmnou dávku sobě
, žádný z mých psů by to asi jako vylepšení nepovažoval, tak to maso, to jo....
-
"Tatarák z pečeného celeru"
Název je sice zavádějící (k smíchuk pláči
leč může-li být jahodový či tvarůžkový tatarák, tak proč ne z celeru, že
***
Vařil jsem hovězí vývar...
Část celeru byla upečena podle rcp, zbytek společně s mrkví, petrželí, cibulí a divokým kořením byl vařen společně s masem...
Tou vyvařenou zeleninou z vývaru běžně vylepšuji krmnou dávku pro psí smečkuTentokrát jsem z ní připravil "tatarák" paralelně s "tatarákem" pouze z pečeného celeru.
Obě POMAZÁNKY chutnaly podobně
No, nutno říci, že pomazánka z vyvařené zeleniny byla jemnější, chuťově vyváženější... -
snedeno.cz: je vynikající a určitě jsem ho nedělala naposledy
-
Jsme rádi, že jste ho zkusila a že chutná
: https://www.snedeno.cz/recept/tataracek-z-peceneho-celeru/
-
tak to můžu
-
-
Jaromira18: Já mám celer fakt ráda, taky jsem to jedla 3 dny na večeři i snídani.
-
Musí být vynikající, udělám ho co nejdříve.
-
-
zajímavé
-
Jůůů, to se mi líbí
-