Nutriční hodnoty (Dort Dinosaurus - Triceratops)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 379 kJ / 3 437 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,36 g |
| Tuky | 209,22 g |
| – nasycené | 86,65 g |
| – nenasycené | 107,09 g |
| –– mononenasycené | 84,79 g |
| –– polynenasycené | 22,30 g |
| ––– omega 3 | 5,19 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 666 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 305,90 g |
| – cukry | 177,20 g |
| ––– laktóza | 20,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| cukr moučka (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| marcipánová modelovací hmota | Marcipán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| broskvová marmeláda | Marmeláda broskvová | |
| kompotované mandarinky | Mandarinka čerstvá | |
| čokoládové zdobení (kamínky) | Cukrářské zdobení |