Nutriční hodnoty (Husí játra v zelenině na červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 163 kJ / 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 109,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,07 g |
Tuky | 16,54 g |
– nasycené | 6,02 g |
– nenasycené | 5,68 g |
–– mononenasycené | 3,19 g |
–– polynenasycené | 2,49 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 32,05 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,09 g |
Sacharidy | 44,66 g |
– cukry | 20,06 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g husích jater | Játra husí | 500 g |
150 g 150 g debrecínského špeku(může být i jiná slanina) | ||
1 1 polévkové lžíce tuku | Margarín | |
oleje nebo sádla | Olej řepkový | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
1 1 polévková lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
zelené bylinky na závěr-kdo nemá rád nemusí dávat | Petržel nať čerstvá |