Nutriční hodnoty (Švarcvaldský dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 194 kJ / 5 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
| Tuky | 383,99 g |
| – nasycené | 175,73 g |
| – nenasycené | 172,45 g |
| –– mononenasycené | 92,30 g |
| –– polynenasycené | 80,15 g |
| ––– omega 3 | 13,21 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 469,60 g |
| – cukry | 352,55 g |
| ––– laktóza | 19,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 150 g 150 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 5 5 lžic švarcvaldské třešňovice (lze nahradit 4 lžícemi rumu) | ||
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 50 g 50 g pšeničného škrobu (lze nahradit kukuřičným) | Škrob pšeničný | 50 g |
| 150 g 150 g mletých lískových ořechů (nebo vlašských) | Lískový ořech mletý | 150 g |
| 400 ml 400 ml sladké smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 750 g 750 g kompotovaných višní | Višně zavařené | 750 g |
| 50-80 g 50-80 g čokoládových hoblin | Cukrářské zdobení | 65 g |