Nutriční hodnoty (Bedla červenající na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,73 g |
| Tuky | 41,13 g |
| – nasycené | 24,67 g |
| – nenasycené | 13,05 g |
| –– mononenasycené | 11,13 g |
| –– polynenasycené | 1,92 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 40,45 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 12,46 g |
| Sůl | 30,93 g |
| Sacharidy | 133,80 g |
| – cukry | 92,65 g |
| ––– laktóza | 41,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg bedla červenající (pouze hlavičky max. 3cm) | Bedla čerstvá | 1000 g |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octu | Ocet lihový | 30 ml |
| 20 kuliček 20 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 20 20 celých pepřů | Pepř černý | |
| 10 10 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| větvička větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| svazek svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer) | Mrkev čerstvá | |
| 100 g 100 g gazdovské nebo farmářské slaniny | ||
| 600-800 ml 600-800 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
| 200 g 200 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 200 g 200 g taveného sýru (Smetanito) | Sýr tavený | 200 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| muškátový ořech | Muškátový oříšek | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 400 g 400 g těstovin (Creste di gallo) | Těstoviny pšeničné | 400 g |