Zapečené brambory se zelím a mletým masem

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Mleté maso 4 názory

Suroviny

6 brambor
sklenice bílého kysaného zelí
asi 400 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
hrnek smetany
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.

  2. Formu, kde budeme zapékat, vymastíme.
    Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a pak maso. Osolíme a opepříme.

  3. Když je třeba, maso trochu podlijeme, ať se nepřipaluje.
    Zelí zcedíme.

  4. Připravíme si formu, poklademe na dno brambory, osolíme, opepříme a rozprostřeme mleté maso. Ne všechno samozřejmě, ale uděláme několik vrstev. na maso zelí, kmín, sůl i pepř. A takhle dokola. Končíme bramborami, které osolíme a opepříme.

  5. Zalijeme celé smetanou a dáme péct na 200°C asi 40 minut.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 512 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory se zelím a mletým masem

Tématické fráze: zapečené brambory se zelím a masem zapecene brambory s masem a zelim zapečené maso se zelím a brambory zapečené brambory s mletým masem zapečené zelí s mletým masem zapékané brambory se zelím a masem zapečené maso se zelím mleté maso se zelím a bramborem mleté maso se zelím a brambory brambory s mletým masem a zelím brambory se zelim a mletym masem zapečené mleté maso se zelím a bramborem zapékané brambory s masem mleté maso se zelím zepečné brambory s mletým masem a zelím zepečné brambory s mletým masem a zelím mlete maso s bramborem a zelim mleté maso s bramborem a zeli zapečené kysané zelí s mletým masem mlete maso zeli brambory

Zapomněl/a jsem heslo