Zapečené brambory se zelím a mletým masem

Suroviny

6 brambor
sklenice bílého kysaného zelí
asi 400 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
hrnek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.

  2. Formu, kde budeme zapékat, vymastíme.
    Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a pak maso. Osolíme a opepříme.

  3. Když je třeba, maso trochu podlijeme, ať se nepřipaluje.
    Zelí zcedíme.

  4. Připravíme si formu, poklademe na dno brambory, osolíme, opepříme a rozprostřeme mleté maso. Ne všechno samozřejmě, ale uděláme několik vrstev. na maso zelí, kmín, sůl i pepř. A takhle dokola. Končíme bramborami, které osolíme a opepříme.

  5. Zalijeme celé smetanou a dáme péct na 200°C asi 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Komentáře k receptu Zapečené brambory se zelím a mletým masem

Tématické fráze: zapečené brambory se zelím a masem zapečené zelí s mletým masem zapečené maso se zelím zapecene brambory s masem a zelim zapečené mleté maso zelí brambory hovězí mleté se zelím zapečené brambory s mletým masem zapečené maso se zelím a brambory mleté maso se zelím a brambory brambory s mletým masem a zelím zapečené maso brambory zelí zapékané brambory se zelím a masem mleté maso se zelím a bramborem brambory se zelim a mletym masem zapečené mleté maso se zelím a bramborem zapékané brambory s masem mleté maso se zelím zapečené brambory s masem a zelým zapečené kysané zelí s mletým masem brambory s mletym a se zelim