

Kapří podkova
Suroviny 1 porce
- Kapr (podkova)
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- granulovaný česnek
- pepř
Postup přípravy receptu
Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá.
Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám chvíli odležet v lednici. Pak osuším papírovým ubrouskem, dám pepř z mlýnku, hodně sypkého česneku a položím na horkou pánev, na jejíž dno jsem rozetřel 1 lžíci oliv. oleje.
Peču jen tolik, aby byla podkova dobře propečená (šťavnatá). Asi 3 min. po každé straně. Odstavím, přikryji poklicí a nechám 5 min. dojít.
Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem. V této úpravě podle mého kapřík předčí i lososa.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapří podkova
-
Opravdu jsem ještě lépe upraveného kapra nejedl .
Skvělý recept .
Děkuji -
Rybu můžu jíst celý rok.Prima recept.
-
Díky Kvetulka také mám rád kapříka v této úpravě.Ta chuť rybiny díky granulovanému česneku hodně zmizí....
-
VYNIKAJÍCÍ recept!!! Včera byl kapřík v této podobě k večeři a neměl jedinou chybičku! Takhle dobrou rybičku jsme už hodně dlouho neměli! Dávám
-
Kapříček, mňam, hned bych si dala, posílám bodíka, tenhle vypadá obzvláště vypečený....
-
Vánoce, nevánoce, hned bych si dala. Moc krásné.
-
Ááááá, tady už má někdo s předstihem Vánoce a Štědrý den, nebo je to zkouška
, ale dávám boda