Nutriční hodnoty (Rychlokoláč s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 131 kJ / 5 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,50 g |
| Tuky | 166,52 g |
| – nasycené | 26,49 g |
| – nenasycené | 128,08 g |
| –– mononenasycené | 91,18 g |
| –– polynenasycené | 36,90 g |
| ––– omega 3 | 10,39 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 849,86 g |
| – cukry | 399,91 g |
| ––– laktóza | 12,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené) | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |