Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Zapečená dýně s bramborami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 5. 2010 16:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 151 kJ / 753 kcal
Bílkoviny22,60 g
Tuky28,49 g
Vláknina32,70 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 151 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy96,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dýně se zajímavým označením - má opravdu máslovou chuť s lehkou příchutí oříšků. Mladé plody jsou ideální pro přímý konzum. Starší plody se hodí k zavařování a výrobě kompotů. Plod má velmi malé množství semen, což zjednodušuje zpracování. Druhové odznačení Liscia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zuza

10. 11. 2015 00:36

Vyzkoušeli jsme, ještě jsme prokládali strouhaným sýrem. Jídlo chutnalo báječně, ocenil i manžel :yes:

Andrea Z.

3. 11. 2015 10:43

Páni,už pár dní hledám nějaký zajímavý recept na máslovou dýni,která mě leží ve sklepě. Tento recept mě fakt zaujal ze všech nejvíc,prptože miluji zeleninu a tohle je tak ideální. Určitě ještě dnes vyzkouším. Děkuji za inspiraci...:-8;-):-)

EVA KOZIKOWSKA

10. 10. 2013 13:30

výborné skuste a bude dobrá večeřeeva.kozikowska@seznam.cz

Katastrophe

13. 9. 2013 19:06

Přiznám se, že jsem smetanu nezahřívala, náš česnek ze zahrádky i tak hezky rozložil chuť a vůni :-8
Jinak výborné, měli jsme to i jako hlavní chod i podruhé už jako přílohu k osmahnutému masu, děkuji za recept :-K

Žirafka

18. 11. 2012 12:51

Česnek bych určitě nevynechávala. Do zapečených bezmasých jídel patří, oživí chuť a vůni. Zkuste použít dýni Hokaido, nemusí se loupat a výborně k bramborám chuťově ladí :-D:yes:

Žirafka

18. 11. 2012 12:47

;-)Doporučuji přidat ještě osmahnutou červenou cibulku na trošce másla a oleje, recept to hodně oživí......a pokud nemáte uvedené bylinky,stačí i hodně petrželky jemně nasekané a trošku si ponechte i na posypání na závěr. :-))

Tvrďošek a Luciášek

10. 11. 2012 21:46

Pekli jsme skoro o 50% delší dobu... stejně byl výsledný dojem , že dýni prskla voda... chuť nevýrazná ale po dochucení solem a pepří stravitelné... a kde se kurna vzala ta voda ???

Fionay

18. 11. 2011 12:49

Výborný recept na zapečenou dýni Akawi
www.popelky.cz/dum-a-byt/zapecena-dyne-akawi.html
:yes:

Tereza

20. 10. 2011 21:39

Dnes jsem tento recept zkusila udělat k večeři a bylo to výborné! Velmi doporučuji. :-)

aviaris aviaris

6. 4. 2011 11:07

Mila Zuzano. Ja osobne ten cesnek v te smetane mam rada a to ze by to bylo na skodu si nemyslim. Krasne to zvyrazni chut te dyne. Pokud se Vam to ale nelibi, je na Vas jak si recept podle sebe upravite sama. Vyzkousejte a uvidite. ;-)

Zuzana

4. 4. 2011 16:51

celkem zajímavá kombinace koření. Jediné, co bych vynechala je česnek. Mám česnek moc ráda, ale v této kombinaci je spíš na škodu, než k užitku:-(. Myslím, že smetana by stačila tak, jak je - netřeba ji ochucovat česnekem.

Veroly

27. 5. 2010 14:40

To bude dobrý. Pečená dýně mi chutná jako měkká mrkev a hlavně je to zdravý. Kombinace barev je super :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2010 09:58

:yes::yes:

HankaPu HankaPu

26. 5. 2010 19:33

Z dýně jsem ještě nikdy nic nezkoušela a tohle vypadá moc lákavě:yes: :yes: +

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečená dýně s bramborem máslová dýně recepty zapékaná dýně hokaidó maslova dyne zapékaná dýně dyně hokajdo dýně s bramborem dýně butternut hokajdo zapečená dýně hokaido s bramborem maslova dyne recept zapecene brambory s hokaido recept na zapecenou dyni dýně zapečená s bramborem zapékané dýně hokaido top recepty zapečená dýně hokaido recepty na dynu hokaido hokaido s bramborem zapečené hokaido zavařování dýně hokaido

Suroviny: brambory, dýně máslová, česnek, rozmarýn, tymián, smetana, sůl, pepř, máslo

TopRecepty.cz

Zapečená dýně s bramborami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D8J