Nutriční hodnoty (Polévka s rýží a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 22,87 g |
– nasycené | 14,63 g |
– nenasycené | 8,13 g |
–– mononenasycené | 3,93 g |
–– polynenasycené | 4,20 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,75 g |
– cukry | 0,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 l 2 l masového vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
1 1 plechovka hrášku (400 g) | Hrášek zelený sterilovaný | |
2 hrsti 2 hrsti uvařené rýže | Rýže bílá | |
1 hrst 1 hrst kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
pažitka (nebo petrželová nať) | Pažitka čerstvá |