Nutriční hodnoty (Polévka s rýží a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 22,87 g |
| – nasycené | 14,63 g |
| – nenasycené | 8,13 g |
| –– mononenasycené | 3,93 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,75 g |
| – cukry | 0,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 l 2 l masového vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
| 1 1 plechovka hrášku (400 g) | Hrášek zelený sterilovaný | |
| 2 hrsti 2 hrsti uvařené rýže | Rýže bílá | |
| 1 hrst 1 hrst kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| pažitka (nebo petrželová nať) | Pažitka čerstvá |