Nutriční hodnoty (Bramborová buchta podle naší babči)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 18 381 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 180,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,48 g |
Tuky | 248,92 g |
– nasycené | 84,83 g |
– nenasycené | 130,52 g |
–– mononenasycené | 104,85 g |
–– polynenasycené | 25,67 g |
––– omega 3 | 1,90 g |
Vláknina | 60,28 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 11,03 g |
Sůl | 26,02 g |
Sacharidy | 289,60 g |
– cukry | 44,24 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
700 g 700 g uzené krkovice | Vepřová krkovice uzená | 700 g |
200 g 200 g škvarků (mletých nebo sekaných) | Škvarky | 200 g |
6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové | |
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sádlo | Sádlo vepřové | |
hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý |