Nutriční hodnoty (Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,16 g |
| Tuky | 137,76 g |
| – nasycené | 65,99 g |
| – nenasycené | 65,94 g |
| –– mononenasycené | 54,28 g |
| –– polynenasycené | 11,66 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 38,70 g |
| Cholesterol | 392 mg |
| Sodík | 9,41 g |
| Sůl | 23,31 g |
| Sacharidy | 337,97 g |
| – cukry | 30,70 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřového plecka (na řízky) | Vepřová plec | |
| 200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 200 ml 200 ml vývaru (vody) | Vývar hovězí | 200 ml |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla (oleje) | Sádlo vepřové | 30 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření (nemusí být) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| 800 g 800 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 125 g 125 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 125 g |
| 125 g 125 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |