Nutriční hodnoty (Jelení kýta na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 326,50 g |
| – nasycené | 79,26 g |
| – nenasycené | 233,63 g |
| –– mononenasycené | 173,18 g |
| –– polynenasycené | 60,45 g |
| ––– omega 3 | 17,01 g |
| Vláknina | 35,29 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 6,28 g |
| Sacharidy | 70,87 g |
| – cukry | 32,44 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jelení kýty | Jelení kýta | 600 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| koření na divočinu | Provensálské koření | |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | 15 g |
| vývar ze zvěřiny (nebo hovězí, dle potřeby) | Vývar masový | |
| cukr krystal | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |