Nutriční hodnoty (Slávinky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 503 kJ / 2 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,08 g |
| Tuky | 103,01 g |
| – nasycené | 57,93 g |
| – nenasycené | 38,88 g |
| –– mononenasycené | 31,48 g |
| –– polynenasycené | 7,40 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 18,03 g |
| Cholesterol | 681 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 448,18 g |
| – cukry | 178,47 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 ml 120 ml (g) vody | Voda | 120 ml |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| strouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| lžička lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 390-400 g 390-400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 395 g |
| 21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| bílek | Vaječný bílek | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| sekané mandle | Mandle loupané |