Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šlehačkovo-ovocný řez)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 971 kJ /
5 012 kcal
Bílkoviny59,48 g
– z toho živočišné bílkoviny36,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,36 g
Tuky307,82 g
– nasycené121,59 g
– nenasycené169,49 g
–– mononenasycené132,76 g
–– polynenasycené36,73 g
––– omega 39,85 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 478 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy481,63 g
– cukry328,23 g
––– laktóza1,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
20 dkg 20 dkg moučkového cukru Cukr bílý 200 g
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
10 lžic 10 lžic oleje Olej řepkový 110 ml
8 lžic 8 lžic horké vody Voda 144 ml
špetka špetka soli k bílkům Sůl mořská
2 2 větší jablka Jablko čerstvé 300 g
2 2 větší banány Banán čerstvý 180 g
2 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) Mandarinka čerstvá
4 lžíce 4 lžíce krystalu cukru (použila jsem třtinový) Cukr bílý 60 g
20 dkg 20 dkg másla Máslo kravské 200 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
citronová šťáva Šťáva z citrónu
2 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) Rostlinná šlehačka
1 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) Šlehačka v prášku
citronová šťáva na pokropení piškotu Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.