Nutriční hodnoty (Šlehačkovo-ovocný řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 971 kJ / 5 012 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,36 g |
Tuky | 307,82 g |
– nasycené | 121,59 g |
– nenasycené | 169,49 g |
–– mononenasycené | 132,76 g |
–– polynenasycené | 36,73 g |
––– omega 3 | 9,85 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 481,63 g |
– cukry | 328,23 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
20 dkg 20 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
špetka špetka soli k bílkům | Sůl mořská | |
2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
2 2 větší banány | Banán čerstvý | 180 g |
2 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) | Mandarinka čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce krystalu cukru (použila jsem třtinový) | Cukr bílý | 60 g |
20 dkg 20 dkg másla | Máslo kravské | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) | Rostlinná šlehačka | |
1 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) | Šlehačka v prášku | |
citronová šťáva na pokropení piškotu | Šťáva z citrónu |