Nutriční hodnoty (Hlívový perkelt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 905 kJ / 1 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,96 g |
| Tuky | 94,77 g |
| – nasycené | 51,17 g |
| – nenasycené | 40,28 g |
| –– mononenasycené | 35,34 g |
| –– polynenasycené | 4,94 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 52,19 g |
| – cukry | 27,35 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvé hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 150 ml 150 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150 ml 150 ml horké vody | Voda | 150 ml |