Louhované slané preclíky

Slané pečivo Doba přípravy: cca 120 min 13 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: cca 120 min 13 názorů

Suroviny 9-10 kousků, podle velikosti

250 g polohrubé mouky
30 g rozpuštěného a mírně vychlazeného sádla
1 žloutek
1/4 kostičky droždí
150 ml vlažného mléka
špetka citronové kůry
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
hrubozrnná sůl
celý kmín
vajíčko
1 sáček soda bicarbona

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vlažného mléka, rozpuštěného sádla, žloutku, soli, cukru a droždí vypracujeme těsto - malinko lepivější, které dáme na teplé místo 1 hodinu kynout.

  2. Z těsta pak ukrajujeme kousky, ze kterých tvoříme podle fantazie různé tvary a zatím je položíme na pomoučněný vál.

  3. Dáme vařit litr vody. Když voda začne vařit, přisypeme sodu - pozor, dost to zapění a pomocí obracečky na palačinky vkládáme preclíky nejlépe po 1 - 3 kouscích do vařící vody na 30 sekund. Pak je opět pomocí obracečky vyndáme a položíme na pečící papír na plech. Pokud je třeba, ještě je upravíme a necháme vychladnout. Pak potřeme vajíčkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200 stupňů cca 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj je opět stránka FB "Dobrou chuť

Až teď vidím, že je tady recept od Cathleen. Popravdě, byla jsem si jistá, že tady nic takového není, tak jsem ani nehledala. Až jsem všechno napsala a chtěla vložit, ukázalo se mi, že je tady recept se stejným názvem. Cathleen, omlouvám se..:-(

Komentáře k receptu Louhované slané preclíky

  • Angel 666: Jéééééé, dííky!!! tak aspoň vím, že nechutnaly jen u nás! taky zmizely, jak pára nad hrncem!:-))

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Recept se mi fakt zalíbil, dneska jsem hned preclíčky vyzkoušela ;-). Dětičky si přály sypané mákem, tak byly půl napůl s kmínem :-). Zmizely tedy rychlostí blesku! Jen si příště, až zase budu dělat, musím dát pozor, abych udělala tenčí preclíčky, tyhle mi nějak víc nakynuly a tak moc preclíky nepřipomínají :-)). Ale chuťově byly fakt moc dobré ( teda soudím podle toho jednoho, co jsem stačila ochutnat :-)):-D ). Děkuju za dobrý recept a přidávám jednu fotečku ;-).

    Odpovědět

  • srettka: tak z toho si nic nedělej!! Mi to uniká stále!:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak ty jsou supr:-p to se musí zkusit. viděla jsem louhované pečivo, nějak mi unikal význam louhování. zajímavé a průbnu to:-p:yes:

    Odpovědět

  • aisha::-8:-8:-8;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Jani, mas je moc hezke, vazne se Ti povedly..:-K:yes:..to musi byt dobrota..:-p

    Odpovědět

  • magdalenka: díky, Magdi;-):-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Jana Remkova: Skvelé,netradičné! :yes: Takýchto vecí je tu málo.

    Odpovědět

  • janek53: já děkuji:-8, byla to fuška!:-D Fotit vařící vodu, to je někdy na nový foťák, tak jsem to jen přiblížila, ale vím, že právě já bych takový fotopopis ocenila u jiných receptů;-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    P dlouhé době nafocený postup, a ne fotka jednoho talíře ze všech světových stran. Díky Jani:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • No, moc se mi nepovedly, ale byly skvělé. Je jich jen trochu a zaprášilo se. Já na to tvarování mám obě ruce levé!:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Jani, obdivuju, jak se Ti povedly:yes::yes: pekla jsem z podobných podle Cathleen, ale fotkou bych se tedy chlubit nemohla:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: louhované preclíky slané preclíky recept recept na slané preclíky slane precliky preclíky recept louhované preclíky recept louhovaný croissant louhované pečivo louhované pečivo recept louhovany preclik recepty louhované těsto louhovany preclík recept croissant louhovaný louhovaný preclík recept louhované preclíky pečeme louhovany preclik recept louhovane housky louhovaný croissant recept slané pečivo precliky preclik tvarovani