Nutriční hodnoty (Nedašovská babička (nejen velikonoční))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 89,65 g |
| – nasycené | 46,74 g |
| – nenasycené | 34,26 g |
| –– mononenasycené | 28,76 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 233,99 g |
| – cukry | 19,21 g |
| ––– laktóza | 12,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 70 g 70 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| uzené maso | Vepřová plec uzená | |
| klobása | Klobása | |
| natvrdo uvařená vejce | Vejce slepičí |