Nutriční hodnoty (Jeden menší čtyřpatrák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 474 kJ / 2 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,26 g |
| Tuky | 106,35 g |
| – nasycené | 23,65 g |
| – nenasycené | 58,04 g |
| –– mononenasycené | 30,46 g |
| –– polynenasycené | 27,57 g |
| ––– omega 3 | 3,63 g |
| Vláknina | 13,70 g |
| Cholesterol | 2,33 g |
| Sodík | 900 mg |
| Sůl | 1,89 g |
| Sacharidy | 404,85 g |
| – cukry | 376,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Na spodní korpus: 9 vajec | Vejce slepičí | |
| 9 PL 9 PL ml. cukru | Cukr bílý | 225 g |
| 6 6 PL polohrubé mouky + 1 malá lžička sody | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 3 PL 3 PL ořechů(mleté) | Vlašské ořechy | 45 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 PL 6 PL ml. cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 6 6 PL pol.mouky + necelá lžička sody | Jedlá soda | |
| 2 PL 2 PL kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 PL 3 PL ml.cukru | ||
| 3 3 PL pol. mouky + půl lžičenky sody | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 PL 2 PL kávy - já dávám rozpustné (Velvet) | Káva espresso | 30 ml |
| Čtvrtý korpus je sestaven z prvního korpusu,ovšem jen ze sedmi vajec a na klasickém plechu,dortík jsem vykrojila podle kulaté šablony po obvodu dortového stojanu tzn. 3 kola. |