Nutriční hodnoty (Jeden menší čtyřpatrák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 474 kJ / 2 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 78,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,26 g |
Tuky | 106,35 g |
– nasycené | 23,65 g |
– nenasycené | 58,04 g |
–– mononenasycené | 30,46 g |
–– polynenasycené | 27,57 g |
––– omega 3 | 3,63 g |
Vláknina | 13,70 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 404,85 g |
– cukry | 376,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Na spodní korpus: 9 vajec | Vejce slepičí | |
9 PL 9 PL ml. cukru | Cukr bílý | 225 g |
6 6 PL polohrubé mouky + 1 malá lžička sody | Mouka pšeničná polohrubá | |
3 PL 3 PL ořechů(mleté) | Vlašské ořechy | 45 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
6 PL 6 PL ml. cukru | Cukr bílý | 150 g |
6 6 PL pol.mouky + necelá lžička sody | Jedlá soda | |
2 PL 2 PL kakaa | Kakao prášek | 50 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3 PL 3 PL ml.cukru | ||
3 3 PL pol. mouky + půl lžičenky sody | Mouka pšeničná polohrubá | |
2 PL 2 PL kávy - já dávám rozpustné (Velvet) | Káva espresso | 30 ml |
Čtvrtý korpus je sestaven z prvního korpusu,ovšem jen ze sedmi vajec a na klasickém plechu,dortík jsem vykrojila podle kulaté šablony po obvodu dortového stojanu tzn. 3 kola. |