Nutriční hodnoty (Boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 6 125 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 189,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 42,66 g |
| – nasycené | 14,73 g |
| – nenasycené | 21,36 g |
| –– mononenasycené | 17,44 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 22,87 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 3,15 g |
| Sůl | 7,10 g |
| Sacharidy | 58,00 g |
| – cukry | 32,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
| 300 g 300 g vepřového masa | Vepřová kýta | 300 g |
| 300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 2 2 klobásy | Klobása | |
| 200 g 200 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 200 g 200 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| celé nové koření | Nové koření | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% |