Nutriční hodnoty (Buchta z kefíru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 692 kJ / 3 751 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,56 g |
| Tuky | 53,62 g |
| – nasycené | 10,34 g |
| – nenasycené | 34,18 g |
| –– mononenasycené | 21,06 g |
| –– polynenasycené | 13,12 g |
| ––– omega 3 | 2,46 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 412 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 711,34 g |
| – cukry | 332,86 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 l 0,5 l kefíru | Kefír | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 20 dkg 20 dkg cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 55 dkg 55 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 550 g |
| 1 1 lžička sody | Jedlá soda | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| ořechy | Vlašské ořechy |