Nutriční hodnoty (Křehké řezy à la kolínské řepánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 899 kJ / 5 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 104,24 g |
| Tuky | 262,72 g |
| – nasycené | 51,98 g |
| – nenasycené | 187,21 g |
| –– mononenasycené | 96,52 g |
| –– polynenasycené | 90,69 g |
| ––– omega 3 | 3,67 g |
| Vláknina | 49,60 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 693 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 626,68 g |
| – cukry | 162,88 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| šťáva a kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| Na nádivku | ||
| cukrová řepa | Cukrová řepa čerstvá | |
| 200 g 200 g máku | Mák modrý | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| špetka špetka mletého hřebíčku | Hřebíček | |
| šťáva a kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý |