Nutriční hodnoty (Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 152 kJ / 2 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,30 g |
| Tuky | 35,33 g |
| – nasycené | 5,96 g |
| – nenasycené | 26,24 g |
| –– mononenasycené | 20,76 g |
| –– polynenasycené | 5,48 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 18,64 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 422,88 g |
| – cukry | 29,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg rýže Arborio | Rýže bílá | 500 g |
| cca 0,5 l cca 0,5 l kuřecího vývaru ( z masa nebo z kostky) | Vývar kuřecí | |
| olej | Olej řepkový | |
| 0,5 kg 0,5 kg krůtích prsních řízků | Kuře prso | 500 g |
| koření směs Karibik | Provensálské koření | |
| 1 1 středně velká plodnice kotrče kadeřavého | Hřib čerstvý | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 100 g 100 g sušených rajčat naložených v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |