Nutriční hodnoty (Jablkové vafle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 654 kJ / 2 546 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 150,32 g |
| – nasycené | 36,89 g |
| – nenasycené | 103,65 g |
| –– mononenasycené | 70,08 g |
| –– polynenasycené | 33,57 g |
| ––– omega 3 | 2,35 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 595 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 230,03 g |
| – cukry | 83,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g margarínu nebo másla | Margarín | 200 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1/8 l 1/8 l vlažné vody | Voda | 125 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1 1 rozemletý hřebíček | Hřebíček | |
| 5 g 5 g mletých loupaných mandlí | Mandle loupané | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 250 g 250 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |