Nutriční hodnoty (Boršč pro lenochy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 487 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,56 g |
| Tuky | 61,34 g |
| – nasycené | 27,77 g |
| – nenasycené | 31,43 g |
| –– mononenasycené | 18,48 g |
| –– polynenasycené | 12,96 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 29,80 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 2 nožky 2 nožky klobásy | Klobása | 440 g |
| 2 2 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou | Mrkev čerstvá | |
| 200 g 200 g mletého masa | Vepřový ořez | 200 g |
| 100 g 100 g zelí syrové nebo kysané | Zelí bílé čerstvé | 100 g |
| kostka kostka bujónu | Bujón hovězí | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| pár kuliček kuliček pepře | Pepř černý | |
| pá kuliček kuliček nového koření | Nové koření |