Nutriční hodnoty (Boršč s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 948 kJ / 1 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,86 g |
| Tuky | 91,50 g |
| – nasycené | 37,47 g |
| – nenasycené | 48,95 g |
| –– mononenasycené | 38,64 g |
| –– polynenasycené | 10,31 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 22,46 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 926 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 118,93 g |
| – cukry | 38,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g mletého masa (mix vepřového a hovězího) | Vepřový ořez | 350 g |
| 200 g 200 g červené řepy (nebo sterilované) | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| 250 g 250 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 100 g 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 30 g 30 g uzené slaniny | Špek | 30 g |
| 1 1 rajče (nebo lžíce rajčatového protlaku) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2.5 g |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |