Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boršč s mletým masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie6 948 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny79,71 g
– z toho živočišné bílkoviny59,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,86 g
Tuky91,50 g
– nasycené37,47 g
– nenasycené48,95 g
–– mononenasycené38,64 g
–– polynenasycené10,31 g
––– omega 30,46 g
Vláknina22,46 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 926 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy118,93 g
– cukry38,00 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g mletého masa (mix) Vepřový ořez 350 g
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
2 2 bobkové listy (větší) Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
10 kuliček 10 kuliček celého pepře Pepř černý
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
250 g 250 g bílého zelí Zelí bílé čerstvé 250 g
100 g 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) Mrkev čerstvá 100 g
1 1 rajče (nebo lžíce rajčatového protlaku) Rajče červené čerstvé 60 g
200 g 200 g červené řepy (nebo sterilované) Červená řepa čerstvá 200 g
200 g 200 g brambor Brambor zimní 200 g
30 g 30 g uzené slaniny Špek 30 g
2,5 lžičky 2,5 lžičky mleté sladké papriky Paprika červená sušená 2.5 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
1 dl 1 dl sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
citronová šťáva dle chuti Šťáva z citrónu
trošku trošku cukru (dle potřeby) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.