Nutriční hodnoty (Boršč s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 6 948 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,86 g |
Tuky | 91,50 g |
– nasycené | 37,47 g |
– nenasycené | 48,95 g |
–– mononenasycené | 38,64 g |
–– polynenasycené | 10,31 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 22,46 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 926 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 118,93 g |
– cukry | 38,00 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g mletého masa (mix) | Vepřový ořez | 350 g |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
2 2 bobkové listy (větší) | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
250 g 250 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
100 g 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 rajče (nebo lžíce rajčatového protlaku) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
200 g 200 g červené řepy (nebo sterilované) | Červená řepa čerstvá | 200 g |
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
30 g 30 g uzené slaniny | Špek | 30 g |
2,5 lžičky 2,5 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2.5 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu | |
trošku trošku cukru (dle potřeby) | Cukr bílý | |