Vepřové špízy s tzatziki

Adisek Kuchařka: Adisek

Doba přípravy: cca 35 min Pro 4 osoby Vepřové maso 4 názory

Suroviny

400 g vepřového masa
1 lžička koření gyros
olej
salátová okurka
1 plnotučný tvaroh
3 stroužky česneku
svazek čerstvého kopru
2 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na proužky a napícháme ho na špejle.

  2. Takto udělané špízy naskládáme do nádoby, posypeme je kořením gyros a polijeme olejem (nejlepší je olivový, ale postačí i slunečnicový). Nádobu necháme uležet v lednici (nejlepší je nechat marinovat přes noc).

  3. Poté naložené maso dozlatova osmažíme na pánvi.

  4. Salát tzatziki: na hrubším straně struhadla nastrouháme celou salátovou okurku (šťávu, která nám při strouhání vznikne, vylijeme).

  5. Nastrouhanou okurku smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, utřeným česnekem a najemno nasekaným koprem.

  6. Takto připravený salát ještě dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

K tomuto jídlu je dobré udělat americké brambory a nebo hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 379 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové špízy s tzatziki

Tématické fráze: gyros vepřového naložení vepřové špizy tzatziki naložené špízy špízy tzatziki nejlepsi spizy spizy na panvi vepřové špízy na pánvi vepřové špízy recept recept vepřové špizy nalozene maso na spiz vepřová panenka s tzatziky tzatziky s tvarohem nejlepší vepřový špíz naložení špízů naložení masa na špíz naložené maso na špizy nejlepší vepřové špízy spizy gyros veprove maso s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo