Nutriční hodnoty (Králík na smetaně a tymiánové špecle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 15 088 kJ / 3 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,99 g |
| Tuky | 162,35 g |
| – nasycené | 67,28 g |
| – nenasycené | 86,72 g |
| –– mononenasycené | 70,08 g |
| –– polynenasycené | 16,64 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 23,30 g |
| Cholesterol | 623 mg |
| Sodík | 2,89 g |
| Sůl | 7,07 g |
| Sacharidy | 397,24 g |
| – cukry | 22,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 králík | Králík | |
| 150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| staročeské koření | Provensálské koření | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 ml 300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |