Brambory "Jeskyňky"

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

500 g vařených brambor
200-250 g uzeného bůčku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 masitá paprika
1 menší cuketa
10 i více cherry rajčátek
150-200 g žampionů
2 malé lžičky oleje
sůl
pepř
navíc můžeme přidat různé bylinky nebo koření podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme.

  3. Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem.

  4. Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.

Poznámka

Recept jsem kdysi kdesi opsala, zdroj nevím, ale líbí se mi ten název, tak jsem recept upravila a přidávám. Ale proč se ty brambory jmenují „Jeskyňky“, tak to netuším. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory "Jeskyňky"

  • Eja57 Eja57

    casino: jo:-!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K
    A proč JESKYŇKY?
    No proto:
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept...
    "Prostě jsem to do misky navršila do kopce tak, že uvnitř zůstala spousta průduchů, chodbiček, jeskyněk a ďourek, a to je přesně ono." :-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Děkuji! :-8 Měj se hezky a zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    :yes: název je roztomilý a jídlo bude taky dobré:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: ;-):-8 Tak tady dávám k nahlédnutí:
    Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
    "Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
    No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica :-D:-D). Ale žádná jeskyňka mně nenapadla. Jedině mlsné "Jeskyňky - Jezinky" od Smolíčka pacholíčka, ty by se na tu dobrotu určitě vnutily ke Smolíčkovi do jeskyně! ;-):-D Ale to už si moc vymýšlím, viď? No veselý název to je, tak to asi nebudu řešit. Moc ti děkuji za komentář a měj se hezky! Zdravím! :-K:-K:-K
    PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno! ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Za moment ti sem zkopíruji původní recept, podle kterého jsem to dělala. Ten název mě připadal veselý, tak jsem ho použila, ale fakt jsem z původního receptu neuměla vyvodit, jak to původní autor myslel. :-D;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dohledat na gúglu nelze - vypadne jen tvůj identický recept z 1.8. na onlinereceptech....tipla bych, že název bude nějak souviset s podáváním...zvlášť masa brambory + maso a zvlášť to ostatní...nějak zabalit jedno do druhého....ne smíchat

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo