Nutriční hodnoty (Noky v červeném zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,91 g |
Tuky | 91,53 g |
– nasycené | 22,38 g |
– nenasycené | 63,37 g |
–– mononenasycené | 37,97 g |
–– polynenasycené | 25,41 g |
––– omega 3 | 3,80 g |
Vláknina | 49,74 g |
Cholesterol | 310 mg |
Sodík | 7,09 g |
Sůl | 18,39 g |
Sacharidy | 401,82 g |
– cukry | 114,19 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
600 g 600 g hlávkového červeného zelí | Zelí červené čerstvé | 600 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
100 ml 100 ml jablečného moštu nebo šťávy | Šťáva z jablka | 100 ml |
200 ml 200 ml zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 200 g |
3 3 hřebíčky ( né 1OO!!! koření mám na mysli ) | Hřebíček | |
1 1 celou skořici ( svitek ) | Skořice ceylonská | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
hrst hrst vlašských ořechů ( vel. rukou č. 6, nebo si odvažte 30 g ) | Vlašské ořechy | |
1-3 lžíce 1-3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
1-3 lžíce 1-3 lžíce jablečného octa ( může být i vinný bílý ) | Ocet jablečný | 30 ml |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |