Nutriční hodnoty (Noky v červeném zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,91 g |
| Tuky | 91,53 g |
| – nasycené | 22,38 g |
| – nenasycené | 63,37 g |
| –– mononenasycené | 37,97 g |
| –– polynenasycené | 25,41 g |
| ––– omega 3 | 3,80 g |
| Vláknina | 49,74 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 7,09 g |
| Sůl | 18,39 g |
| Sacharidy | 401,82 g |
| – cukry | 114,19 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 600 g 600 g hlávkového červeného zelí | Zelí červené čerstvé | 600 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 100 ml 100 ml jablečného moštu (nebo šťávy) | Šťáva z jablka | 100 ml |
| 200 ml 200 ml zeleninového vývaru (nebo bujonu) | Vývar zeleninový | 200 ml |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 svitek 1 svitek skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 30 g 30 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce jablečného octa (může být i vinný bílý ) | Ocet jablečný | 30 ml |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |