Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavská živáň

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 8. 2009 16:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie22 894 kJ / 5 472 kcal
Bílkoviny335,38 g
Tuky383,61 g
Vláknina81,20 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 4,06 g
Sůl9,50 g
Sacharidy158,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je recept pana Jiřího Císlera z knihy "Přijďte k nám na večeři".

V receptu je uváděno - 5 palic česneku -, ale každý si může dát přiměřeně, podle své chuti.

Já jsem tu odvahu neměla, abych maso prokládala větvičkami jehličí, tak jsem aspoň natáhla ruku a s balkonu utrhla pravou šumavskou větvičku borovice i s šiškami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaPu HankaPu

30. 6. 2010 10:17

Jahůdko, díky za překrásné fotky a jsem ráda, že vám chutnalo. A s tím česnekem, ať si dá každý podle své chuti:-))já to v popisu opravím. Fakt neznám jiné jídlo, které už při přípravé takhle nádherně voní, natož při pečení:-))

Ivana Ch

30. 6. 2010 03:41

Mooc se mě to líbí, teď zrovna plecko doma nemám, tak až ho koupím hned to udělám.

jahoda jahoda

29. 6. 2010 19:43

Ne ty jsem si dovolila vydělat:-))

Irrena Irrena

29. 6. 2010 19:43

Je to vskutku věc dráždící chuťové buňky;-)Zeptám se trochu natvrdle, na pečení se tam nechají i větvičky?Každopádně bod už letí:yes:

jahoda jahoda

29. 6. 2010 19:35

Právě nám chutná a to tak, že velmi:-p. Příprava pro mně poněkud náročná (cestu do lesa nepočítaje-tam chodím ráda), protože jsem to dělala na noc a každou hodinu jsem to musela obracet:-D a co teprve, když rodina viděla, jak pořád něco tajně dělám s větvičkami:-O Trochu jsem se "zasekla" u množství česneku (v receptu je 5 palic a v popisu 5 česneků, já mám palice skoro jak pěst:-)), tak jsem dala přiměřeně). Krásně to vonělo už v ledničce a při pečení teprve. Fakt bezva recept i pro víkendové posezeníčko, úplně stačí čerstvý chléb, nebo určitě by byl výborný knedlík. Výborné a doporučuji:-K:yes:

HankaPu HankaPu

27. 6. 2010 22:58

Jahůdko, doufám, že bude chutnat:-)) a už se těším na tvoje krásné fotky:yes::-)

jahoda jahoda

25. 6. 2010 16:19

Tento recept mě už dráží delší dobu a zase skočil do "náhodných", tak já skočím do lesa a musím to zkusit:-p:-D Není odkladu

Jaruna18 Jaruna18

21. 8. 2009 09:25

Ta živáň vypadá opravdu skvěle.Hančo,máš jedničku :yes::yes:a bodík:-))

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 8. 2009 19:51

:yes: vaříš složité věci,je to :-p, mě se teď v létě tak nechce:-8

Marta Marta

18. 8. 2009 19:43

no paráda:-p:-p:yes::yes:

Bibinka Bibinka

18. 8. 2009 17:27

Hani, moc pěkný a všechno i fotičky:-!tóóólik masíka, mňam, to ale muselo být dobrý:-p:-p:-pa já ti dávám dobrý bod:yes:

pipre pipre

18. 8. 2009 16:33

Jejda, to vypadá chuťově prima..:yes:+

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: živáň zivan recept vepřový bok recept recept na živán živáň na grilu vepřovy bok pečený vepřový bok vepřový živáň vepřový bok recepty recept živán uzený bok recept maso na živáň vepřová živán zivan na ohni šumavská vepřová plec živán recepty co je to živáň uzeny veprovy bok recepty živán recepty vepřový bok

Suroviny: plec vepřová, bok uzený, klobása, cibule, mrkev, celer, petržel, ředkvičky, olej, česnek, nať petrželová, nať celerová, slanina, sůl, pepř, majoránka, šalvěj, meduňka

TopRecepty.cz

Šumavská živáň

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ2n