Nutriční hodnoty (Davidův segedinský gulášek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 14 530 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 247,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,25 g |
Tuky | 228,34 g |
– nasycené | 65,10 g |
– nenasycené | 114,45 g |
–– mononenasycené | 91,18 g |
–– polynenasycené | 23,27 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 84,50 g |
– cukry | 24,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 kg 0,5 kg vepřového bůčku (nejlépe ořez) | Vepřový bok | 500 g |
0,5 kg 0,5 kg vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 500 g |
4-5 ks 4-5 ks cibule(nejlépe když je červená) | ||
3 lžíce 3 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 30 g |
1 1 nakrájená feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
2 paličky 2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 160 g |
cukr krystal | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý čerstvý pepř | Pepř černý mletý | |
4-6 4-6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
cca 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
cca 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
250 g 250 g vepřových kostí na vývar | Kost vepřová | 250 g |
1 ks 1 ks citrónu | Citrón čerstvý | 125 g |
sádlo | Sádlo vepřové | |
cca 0,25 ml cca 0,25 ml a více smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
1 1 zavařovačka kysaného zelí podle libosti | Zelí bílé kvašené |