Nutriční hodnoty (Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 662 kJ / 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,18 g |
| Tuky | 7,46 g |
| – nasycené | 3,24 g |
| – nenasycené | 3,42 g |
| –– mononenasycené | 2,86 g |
| –– polynenasycené | 0,56 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 19,01 g |
| – cukry | 10,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích líček | Hovězí líčka | 500 g |
| 200 g 200 g dýně Hokaido ( nebo máslové ) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 200 g |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 8 kuliček 8 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2-3 kuličky 2-3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 6 6 celých pepřů | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| l lžíce lžíce másla + 1 na závěr ( nemusí být ) | Máslo kravské | |
| olivový olej | Olej olivový |