Nutriční hodnoty (Žampionová pizza)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 452 kJ / 2 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,65 g |
| Tuky | 126,92 g |
| – nasycené | 17,82 g |
| – nenasycené | 107,44 g |
| –– mononenasycené | 91,17 g |
| –– polynenasycené | 16,27 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 26,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 390,91 g |
| – cukry | 26,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky (nebo 550 g hladké mouky) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 5 lžic 5 lžic panenského olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 3 3 velká zralá rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| hrst hrst natě čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžička lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| šunka | Šunka vepřová vařená | |
| mozzarella | Mozzarella kravská | |
| žampiony | Žampion čerstvý |