Perníčky podle Evičky
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké. Ozdobené bílkovým sněhem se budou na vánoční tabuli vyjímat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 460 kJ / 8 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,83 g |
Tuky | 190,98 g |
Vláknina | 32,92 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 10,60 g |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 1 492,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku a cukr, přidáme ostatní sypké suroviny a dobře promícháme.
Krok 2: Přilijeme rozšlehaná vejce, med, nerozpuštěné sádlo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odležet. Pokud se nám zdá, že je těsto řídké přidáme trochu mouky.
Krok 3: Druhý den vyložíme plech pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 4: Na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 1/2 cm a vykrajujeme tvary. Ukládáme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a upečeme dočervena. Upečené potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na rovné podložce vychladnout.
Krok 5: Po vytažení z trouby ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na rovné podložce vychladnout.
Krok 6: Další den vyšleháme bílkový sníh z bílků a cukru. Naplníme cukrářský sáček a perníčky ozdobíme.
Zveřejněno 4. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky podle Evičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6wL
Moje poznámka
Perníčky podle Evičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6wL
Nejnovější recepty
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 1 hodinou
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Barunka1 před 20 minutami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 45 minutami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 1 hodinou
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 2 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 7 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 8 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
marek.jakub007 před 9 hodinami
Expres kuře na paprice
Mish_Ellie před 10 hodinami
Tématické fráze:
pernicky ze sádla,
perníčky recept,
perníčky se sádlem,
recept na perníčky,
perníčky rychle měkké,
perníčky s kokosem,
pernicky ze sádlo,
vánoční perníčky sadlo,
rychle měkké perníčky,
perníčky že ze sádla,
rychle mneke perníčky,
perníčky sádlo,
jak slepit perníčky,
recepty.cz-pernk,
vánoční perníčky se sádlem,
perníčky se se sádlem,
perníčky se sadla,
perníčky ze švestkovými povidly,
těsto na perníčky měkké ze sádla v troubě,
pernicky sadlo recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
sádlo,
koření do perníku,
vejce,
soda jedlá,
koření nové koření mleté,
skořice mletá,
vejce,
bílek,
cukr moučkový
Komentáře (8)