Nutriční hodnoty (Koprová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 217 kJ / 1 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
| Tuky | 86,78 g |
| – nasycené | 55,49 g |
| – nenasycené | 29,31 g |
| –– mononenasycené | 25,93 g |
| –– polynenasycené | 3,38 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 227 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 85,72 g |
| – cukry | 30,49 g |
| ––– laktóza | 26,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| 250 ml 250 ml hovězího vývaru (dle potřeby) | Vývar hovězí | 250 ml |
| 450 ml 450 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 20 g 20 g másla na zjemnění (možno vynechat) | Máslo kravské | 20 g |