Nutriční hodnoty (Koprová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 5 217 kJ / 1 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 86,78 g |
– nasycené | 55,49 g |
– nenasycené | 29,31 g |
–– mononenasycené | 25,93 g |
–– polynenasycené | 3,38 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 85,72 g |
– cukry | 30,49 g |
––– laktóza | 26,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
250 ml 250 ml hovězího vývaru (dle potřeby) | Vývar hovězí | 250 ml |
450 ml 450 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
20 g 20 g másla na zjemnění (možno vynechat) | Máslo kravské | 20 g |