Nutriční hodnoty (Stifado - řecká alchymie (podle mě))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 17 119 kJ / 4 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 352,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 315,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,65 g |
| Tuky | 148,36 g |
| – nasycené | 33,83 g |
| – nenasycené | 111,18 g |
| –– mononenasycené | 86,95 g |
| –– polynenasycené | 24,23 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 118,24 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 239,50 g |
| – cukry | 143,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího pupku | Hovězí pupek | 1500 g |
| 1,5 kg 1,5 kg cibule | Cibule čerstvá | 1500 g |
| 1 kg 1 kg vyzrálých rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 1/2 palice 1/2 palice česneku | Česnek čerstvý | 45 g |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat ve vlastní šťávě (nemusí být) | Rajče červené sterilované | |
| 100 ml 100 ml panenského olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
| 5 5 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 10 kuliček 10 kuliček celého černého pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu (nebo trochu sušeného) | Rozmarýn sušený | |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu (nebo trochu sušeného) | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý | |
| 300 ml 300 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 300 ml |
| kečup (není nutný) | Kečup sladký | |
| cukr na dochucení | Cukr bílý | |
| starší chléb na zahuštění (nebo instantní jíška) | Chléb pšeničný kváskový | |
| 3 stroužky 3 stroužky nakrájeného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2-3 2-3 čerstvé bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky nového koření | Nové koření | 7.5 g |
| 6 6 celých hřebíčků | Hřebíček | |
| 1 1 tyčinka skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 125 ml 125 ml suchého červeného vína (raději víc, odpaří se) | Víno červené suché | 125 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 60 ml |