Nutriční hodnoty (Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 411 kJ / 3 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,70 g |
| Tuky | 143,08 g |
| – nasycené | 55,77 g |
| – nenasycené | 76,31 g |
| –– mononenasycené | 59,01 g |
| –– polynenasycené | 17,30 g |
| ––– omega 3 | 3,98 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 590 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 494,87 g |
| – cukry | 163,67 g |
| ––– laktóza | 20,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu (nebo rumové tresti) | Rum | 17 ml |
| 3 stonky 3 stonky rebarbory | Rebarbora čerstvá | |
| 100 g 100 g jahod | Jahody čerstvé | 100 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| jahodová želatina | ||
| 2 2 kiwi | Kiwi čerstvé | |
| čirá želatina (bez cukru) | Želatina vepřová |