Nutriční hodnoty (Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 16 119 kJ / 3 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 369,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 346,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,80 g |
| Tuky | 189,46 g |
| – nasycené | 35,58 g |
| – nenasycené | 93,08 g |
| –– mononenasycené | 77,19 g |
| –– polynenasycené | 15,89 g |
| ––– omega 3 | 4,88 g |
| Vláknina | 51,40 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 161,20 g |
| – cukry | 41,60 g |
| ––– laktóza | 28,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-2,5 kg 2-2,5 kg kapra | Kapr | 2250 g |
| 800 ml 800 ml kefíru | Kefír | 800 ml |
| 1 kousek 1 kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 15 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhanka (nebo pouze hladká mouka s mletou sladkou paprikou) | Strouhanka pšeničná | |
| olej (nebo sádlo) | Olej řepkový |