Nutriční hodnoty (Jehněčí na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 19 645 kJ / 4 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 616,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 608,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
| Tuky | 233,60 g |
| – nasycené | 121,84 g |
| – nenasycené | 89,96 g |
| –– mononenasycené | 69,00 g |
| –– polynenasycené | 20,96 g |
| ––– omega 3 | 2,30 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg jehněčího s kostí (záda, krkovička) | Kost hovězí | 2000 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 300 g 300 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lístky 4 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 150 ml 150 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| ocet | Ocet lihový | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý |